47.ročník novodobého a 667. ročník historického jarmoku

01.08.2018 | Kultúra
Jarmok 2018
Uličky starobylého historického a najgotickejšieho mesta na Slovensku v závere augusta opätovne ožijú na štyri dni netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov a návštevníkov už 667. ročníka historického a 47. ročníka novodobého Bardejovského jarmoku.

Od 23. – 26. augusta 2018 na ploche 4 800 m2 sa predstavia trhovníci s rôznorodým spotrebným tovarom, pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi, remeselníci so svojimi výrobkami sa predstavia v „Uličke remesiel“ a nemali by ani chýbať zábavné atrakcie a lunaparky, ktoré zaplnia priľahlé ulice v centre mesta. Pre návštevníkov jarmoku bude počas štyroch dní pripravené množstvo sprievodných podujatí.

Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku bude aj tento rok bohatý kultúrny program všetkých hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a domácich a zahraničných umeleckých telies.

Mesto Bardejov, ako hlavný organizátor tohto výnimočného obchodno-spoločenského a kultúrneho podujatia, Vás trhovníkov, ale aj všetkých návštevníkov pozýva navštíviť naše mesto, či už v termíne jarmoku alebo aj mimo neho. Všetci ste v našom krásnom historickom meste srdečne vítaní.

Uzávierka cestných komunikácií z dôvodu konania jarmoku od 21.8. – 27.8.2018.

 

– – SPRIEVODNÉ AKCIE BARDEJOVSKÉHO JARMOKU – –

BARDKONTAKT 2018
26. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou k problematike mestských pamiatkových centier. Hlavná téma odbornej konferencie: Pamätníky a cintoríny v živote miest. Konferencia sa bude konať v  dňoch 20. – 21.8. 2018 v zasadačke MsZ MsÚ Bardejov, Radničné námestie č.16, Bardejov.

VÍNA PARTNERSKÝCH MIEST
Prezentácia „Vína partnerských miest mesta Bardejov“ na Radničnom námestí pod lipami.

AUTOSALÓN 2018
Výstava osobných a úžitkových automobilov – parkovisko pred mestskou športovou halou.

JARMOČNÝ VLAK
Nostalgická jazda na Bardejovský jarmok. Jarmočný vlak na trase Košice- Bardejov, ktorý bude premávať v sobotu 25.8.2018.

DETSKÝ JARMOK
V sobotu 25.8.2018 v Promenádnom parku.

KULTÚRNE A TURISTICKÉ CENTRUM PSD PRIPRAVUJE:
Okresná výstava ovocia a zeleniny záhradkárov okr. Bardejov
Lovci perál – tvorivé aktivity pre deti

 

zdroj: http://ibardejov.sk/bardejovsky-jarmok/

Bardejovský jarmok 2018

Zdroj: © Bardejovská televízna spoločnosť, s.r.o.